Fuego Media
+31 (0)6 1459 1933
info@studiofuego.nl
Lichttoren 256
5611 BJ Eindhoven
The Netherlands

 

Testimonial video

Bij een testimonial video is het de spreker die centraal staat. Tijdens een interview wordt 
op eigen en persoonlijke wijze een business case voorgedragen die uitgegroeid is tot succesverhaal. Het persoonlijke aspect weegt hierbij voor ons het zwaarst. Vandaar dat wij liever niet van 'autocue' gebruik maken, maar een echt verhaal laten zien.

Onze ervaring met documentaire helpt bij het verloop van het maakproces. Testimonials zijn voor ons net zo realistisch als documentaires en een overtuigende manier om behaalde resultaten in de spotlight te zetten. De juiste omgeving en crew zorgen ervoor dat de spreker zich op haar of zijn gemak voelt en het verhaal bondig kan duiden. Naast een interview volgen wij de spreker vaak in een omgeving die aansluit op het verhaal, zodat ook visueel duidelijk wordt wat de context is rondom de testimonial. De insert shots die wij draaien vullen de montage verder aan en brengen het verhaal tot leven. Op het moment dat de audio doorloopt onder deze beelden, vormt het interview een effectieve 'voice-over'.

Video’s in de stijl van een testimonial kunnen ook intern in bedrijven worden ingezet door bijvoorbeeld HRM om een aankomende vacature opening te promoten of door een CEO om het personeel toe te spreken bij het uitrollen van een nieuwe strategie. Waar vroeger video werd geschuwd, is vandaag de dag een video het snelste persoonlijke medium met een groot bereik.